Over Arienne

Schilderopleiding

Sinds 1992 ben ik actief met tekenen en schilderen naast mijn werk als verpleegkundige in het ziekenhuis.
Ik volgde gedurende 5 jaar tekenlessen in deeltijd aan de Gemeentelijke Academie der Schone Kunsten in Arendonk en daarna de studie ‘hogere graad schilderkunst’ in Antwerpen aan de Koninklijke Academie der Schone Kunsten. Ook deze laatste studie is inmiddels afgerond

Ontwikkeling

Mijn teken- en schilderkunst heeft de afgelopen jaren een ontwikkeling doorgemaakt van figuratieve aquarellen naar abstracte schilderkunst. Ik schilderde bij voorkeur landschappen en met name zeegezichten. Ik woon aan zee en die zee blijft voor mij nog steeds grote aantrekkingskracht houden. Als je eenmaal verliefd bent op de zee, raak je dat gevoel nooit meer kwijt! De zee en de weidse luchten blijven een onuitputtelijke bron van inspiratie. Daarnaast heb ik ook een voorliefde voor het schilderen in het Franse landschap ‘en plein air’, in de open lucht. Ik trek graag naar Zuid-Frankrijk om daar in alle rust te kunnen werken.

Thema’s en technieken

Op de academies in Arendonk en Antwerpen is veel aandacht besteed aan het tekenen en schilderen van stillevens, portret en model en meer experimenteel: het werken naar thema.

Ik heb deze opleiding ervaren als een gedegen ondergrond voor mijn technische kennis en vaardigheden maar tevens als een enorme stimulans om het artistieke deel in mij tot uitdrukking te laten komen. Nu volg ik volledig mijn eigen weg in de schilderkunst.
Het schilderen van landschappen blijft me het meest boeien. Ook in mijn abstractere werken komen altijd landschappelijke elementen terug. Mijn huidige schilderstijl begeeft zich op het grensvlak van figuratie en abstractie. Ik neig steeds meer naar het abstraheren van de werkelijkheid om daarmee een sfeer te scheppen die vraagt om interpretatie.

Ik exposeer regelmatig in openbare gebouwen zoals in het ziekenhuis, paramedisch centrum, makelaarskantoren en andere bedrijven en ook in mijn eigen atelier in Zoutelande.
Iedere twee jaar houd ik drie dagen ‘open atelier’ tijdens de kunstroute Zoutelande medio augustus (oneven jaartallen). Zie www.kunstroutezoutelande.nl.  Veel van de schilderijen die op de website getoond worden zijn te koop. Ook is het mogelijk om kunstkaarten te bestellen van mijn werken.